Televisie - OnsBrabantNet
U bent hier: Blog Televisie

Televisie

Zenderwijzigingen

OnsBrabantNet maakt gebruik van de televisiedienst van KPN. Het zenderaanbod bij KPN wijzigt op basis van klantonderzoek. Er worden twee zenders verwijderd en u krijgt daar enkele nieuwe zenders voor terug. Daarnaast worden een aantal zenders in HD-kwaliteit toegevoegd. Bekijk hier een volledig overzicht van de wijzigingen. 

Lees meer

Programma gemist? Terugkijken doet u vanaf april zo!

Vanaf april 2018 wordt een wijziging doorgevoerd in de manier waarop u programma’s kunt terugkijken. De functie ‘Programma Gemist’ komt te vervallen. Dit betekent dat u vanaf dat moment alleen nog programma’s kunt terugkijken via de TV gids.

Lees meer

De ontwikkeling van radio in Nederland

Een maand van de muziek kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder aandacht te besteden aan de geschiedenis van radio in Nederland. Nederland liep met deze nieuwe techniek niet bepaald voorop, maar de ontwikkeling is wel bijzonder. Daar vertellen wij graag wat meer over. 

Lees meer

Weetjes over het songfestival

Deze week is het weer zover, het Eurovisie Songfestival. Dit jaar vindt het festijn van het Europese liedje plaats in Kiev. De hoofdstad van Oekraïna biedt dus 3 avonden kijkplezier. De halve finales vinden plaats op 9 en 11 mei, de finale op 13 mei. Het songfestival bestaat al 61 jaar, wij hebben wat leuke feitjes over die periode op een rij gezet.  

Lees meer

De lachband; irritant of onmisbaar?

Iedereen die wel eens een televisieopname heeft bijgewoond, weet dat het publiek vooraf wordt geënthousiasmeerd. Een enthousiast applaus van het publiek beïnvloedt het enthousiasme thuis voor de buis. Bij komedies is het niet het applaus, maar de lach die de grappen kunnen versterken. En om dat effect een handje te helpen wordt regelmatig de lachband ingezet. 

Lees meer

HBO stopt, uitbreiding Plus pakket

Vanaf 1 januari 2017 zal HBO niet meer beschikbaar zijn in Nederland. Daarom kunt u vanaf die datum niet meer kijken naar de zenders HBO, HBO 2 en HBO 3. Ook kunt u HBO Go en HBO On Demand niet meer gebruiken en vervallen uw opnames. Het Plus pakket wordt vanaf die datum fors uitgebreid!

Lees meer

Zender van de maand: Discovery Science

Elke maand kijkt u gratis naar een zender uit ons Plus Pakket. In november kunt u zich 24 uur per dag verwonderen over populaire wetenschap op de zender Discovery Science. U vindt de zender op kanaal 26 of 33 van uw Interactieve TV.

Lees meer

Een terugblik op tv-kijken

De laatste 50 jaar is tv-kijken enorm veranderd. Zwart-wit naar kleur, beeldbuis naar platte tv en van één zender naar een pakket met tientallen zenders. En er komt steeds meer bij: termen als HD, Interactief en digitaal tv-kijken,  de ontwikkelingen op tv-gebied gaan erg snel. Daarom houden wij u daarvan graag op de hoogte, op een manier zodat u het ook begrijpt! 

Lees meer

Zo sluit u externe apparatuur aan

Hoe kan ik externe apparatuur, zoals videorecorders, versterkers en Home Cinema Sets, aansluiten op Interactieve TV? Deze vraag wordt regelmatig aan ons gesteld. Wij geven u graag een antwoord. 

Lees meer

Het tv-kijken van de toekomst

Hoe de toekomst eruit zal zien, is natuurlijk onbekend. Ook op het gebied van tv-kijken. Trends en ontwikkelingen voorspellen wel wat we kunnen verwachten. Benieuwd? Wij vertellen u graag meer! 

Lees meer

Haalt u alles uit uw Interactieve TV?

De meeste mensen weten wel wat Interactieve TV te bieden heeft: betere beeldkwaliteit, standaard meer zenders, programma’s opnemen en live pauzeren. Waar velen niet van op de hoogte zijn, is dat er nog veel meer opties zijn! Wij vertellen u graag hoe u echt alles uit uw Interactieve TV haalt. 

Lees meer

Interactieve TV: U vraagt, de TV geeft

Vroeger was televisie eenrichtingsverkeer. De televisiezenders bepaalden wanneer u klaar moest zitten voor de televisie. Als u de TV niet stipt om acht uur aan had staan, had u (een stuk van) het journaal gemist en kon u wachten totdat u het nieuws in de ochtendkrant terug kon lezen.

Lees meer

Smart TV: zappen én appen

Internetten op een computer, laptop, tablet of mobiele telefoon, inmiddels is het de gewoonste zaak van de wereld. Maar wist u dat tegenwoordig ook veel mensen internetten op hun tv? Daarvoor maken ze gebruik van een Smart TV. Nieuw voor u? Wij geven u graag meer informatie.

Lees meer

Tips voor goede binnenhuisbekabeling

Onze monteurs hebben vaak de beste tips hoe u optimaal gebruik kunt maken van onze diensten. En uiteraard delen wij die tips graag met u! Deze keer bespreekt onze monteur het belang van goede binnenhuisbekabeling.

Lees meer

Hoe ga ik om met mediagebruik bij kinderen?

Met de komst van smartphones, tablets, computers en de toename van het aantal televisies in huis, is het beeldschermgebruik onder kinderen de laatste jaren enorm toegenomen. Veel ouders vragen zich dan ook af hoeveel uur ‘beeldschermgebruik’ nog gezond is? 

Lees meer