U bent hier: Maand van Maand van de Muziek

Mei: Maand van de Muziek

Maand van de Muziek 

Muziek doet iets met ons. Muziek kan ons raken, maar muziek kan ook onbewust onze keuzes beïnvloeden. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat het koopgedrag afhankelijk is van de muziek die in de winkel wordt afgespeeld. Daarom hebben wij Muziek gekozen als thema voor deze maand. Deze maand vertellen wij u meer over de laatste mogelijkheden voor het luisteren naar muziek. 

      

Artikelen

YouTube muzikanten, daar zit muziek in! 

Vroeger kwam een beginnend muzikant of bandje maar moeilijk aan een groot publiek. Heel veel optredens, hopen op een goede recensie in een krant of een demo-tape naar de radio sturen: men was niet van de een op de andere dag bekend. Internet heeft daarin veel veranderd, het bereik is zo groot dat iemand alleen door online te zijn al bekend kan worden. Zo zijn er verschillende muzikanten bekend geworden via YouTube of Myspace.

Lees verder >

Blijf op de hoogte

Deze maand zullen wij u op de hoogte houden van artikelen en acties via onze nieuwsbrief en Facebook. Volg ons om op de hoogte te blijven!

1: Facebook (volg ons)

2: Nieuwsbrief (inschrijven)

TV-tips

Eurovisie Songfestival 

Halve finale op 9 en 11 mei, finale op 13 mei

Het muzikale hoogtepunt voor veel Europeanen is het Eurovisie Songfestival. Het laatste Nederlandse succes dateert uit 1975 toen Teach-In eerste werd met het nummer Ding-a-dong. Dit jaar proberen de vrouwen van OG3NE dit succes te evenaren met hun nummer Lights and Shadows. 

Beste Zangers 

Vanaf zaterdag 20 mei op NPO1

Het programma 'Beste Zangers' komt deze maand terug op televisie met een gloednieuw seizoen. Dennie Christiaan, Anita Meyer, Kenny B, Tommie Christiaan, Tania Kross, Brace en Maan strijden om de titel 'Beste zanger van Nederland' door elkaar liedjes zo goed mogelijk te vertolken. Dit alles wordt in goede banen geleid door presentator Jan Smit.

MTV Music 24 

24 uur per dag muziek

MTV was vroeger de zender met non-stop muziekclips. Inmiddels heeft steeds meer zendtijd plaatsgemaakt voor andere programma's. Op de zender MTV Music 24 vindt u wel nog de hele dag de beste muziek en hitlijsten uit verschillende landen. De zender MTV Music 24 is onderdeel van ons Plus Pakket.