U bent hier: Maand van Maand van de Politiek

Maart: Maand van de Politiek

Maand van de Politiek 

Op woensdag 15 maart is de verkiezing van de Tweede Kamer. Op deze dag kunnen Nederlanders weer hun stem uitbrengen op hun favoriete politieke partij. Politici weten tegenwoordig ook goed gebruik te maken van de mogelijkheden die het internet biedt. Deze maand geven we in verschillende artikelen achtergrondinformatie over de invloed van internet op het politieke landschap. 

      

Artikelen

Pers vs. Social Media 

Van oudsher hebben politici en journalisten elkaar nodig. Als journalisten geen verhaal maakten van het persbericht van politici, kwamen de standpunten niet terecht bij de kiezers. In ruil daarvoor kregen journalisten het eerste nieuws ‘gelekt’ via politici. Niet voor niets ligt al jarenlang de miljoenennota vóór Prinsjesdag op straat. Maar heeft de politiek de journalisten nog wel nodig? 

Lees verder >

Blijf op de hoogte

Deze maand zullen wij u op de hoogte houden van artikelen en acties via onze nieuwsbrief en Facebook. Volg ons om op de hoogte te blijven!

1: Facebook (volg ons)

2: Nieuwsbrief (inschrijven)

TV-tips

NOS-verkiezingsdebat 

Dinsdag 14 maart op NPO1

Een dag voor de verkiezingen gaan de lijsttrekkers van de grootste politieke partijen nog een keer met elkaar in debat. De acht grootste partijen treffen elkaar in twee rondes in een één-op-één debat, waarvoor de loting inmiddels heeft plaatsgevonden. Maar ook de kleinere partijen gaan verbaal met elkaar de strijd aan. Welke partij weet tijdens dit debat de laatste zwevende kiezers nog aan zich te binden?DWDD Heimee: Het Lagerhuis 

4x in de zendtijd van DWDD op NPO1 om 19.00 uur

Paul Witteman presenteerde jarenlang het Lagerhuis, waarin burgers uit alle lagen van de bevolking discussieerden met onder anderen beleidsmakers. Voor de verkiezingen worden de bekende groene bankjes afgestoft door DWDD Heimee, de nostalgische afdeling van De Wereld Draait Door. Eind februari en begin maart is het programma, wederom onder leiding van Paul Witteman, te zien in de zendtijd van DWDD.

NPO Politiek 

24 uur per dag politiek

Als u in deze tijd echt helemaal niets wilt missen van de verrichtingen van de politieke partijen, dan is NPO Politiek echt iets voor u. 24 uur per dag worden politieke programma's, debatten in de Tweede Kamer en verkiezingsdebatten uitgezonden. NPO Politiek is onderdeel van het Plus Pakket