U bent hier: Blog Internet

Internet

Databundels en mifi: internet op vakantie

Op vakantie internetten? Hartstikke handig natuurlijk, maar hoe doet u dat zonder risico’s of hele hoge kosten? Er is inmiddels een oplossing beschikbaar die aanbevolen wordt voor vakantiegangers, namelijk het gebruik van mifi. 

Lees meer

Geluidskwaliteit: vinyl, CD’s en digitaal

Een van de meest volhardende discussies de laatste jaren over de kwaliteit van geluid, gaat tussen de langspeelplaat en de CD. De CD en daarmee ook digitaal geluid (zoals MP3 bestanden) zijn de dominante geluidsdragers, maar de laatste jaren maakt vinyl een comeback. Zelfs de cassette is weer hip in sommige kringen. Wat is nou eigenlijk beter?

Lees meer

Een continue stroom muziek

Muziek streamen is al een paar jaar de norm. Mensen luisteren minder naar de traditionele radiokanalen en streamen direct van het internet. Of het nou om radiozenders of losse nummers gaat, het internet is de baas. In dit artikel vertellen wij u graag wat meer over streamen.

Lees meer

Hoe weet ik nu wat nepnieuws is?

Sinds de verkiezingen in de Verenigde Staten gaat het vaak over nepnieuws. Door het verspreiden van onjuiste informatie, vormen mensen zonder zich daarvan bewust te zijn een verkeerd beeld van de realiteit.  Wij geven u tips hoe u  nepnieuws kunt herkennen!

Lees meer

Online Activisme: Heeft het effect?

Om de politiek te beïnvloeden hoeft u tegenwoordig niet meer op het Malieveld te staan. Online activisme is een opvallende beweging, die de laatste jaren veel invloed heeft gehad op de politiek. Wat zijn dit dan voor bewegingen? Daar vertellen wij u graag meer over aan de hand van een aantal voorbeelden. Ook vertellen wij u graag meer over de impact van dit activisme. 

Lees meer

Internetcensuur

Vrijheid van meningsuiting is een term die vaak de nodige discussie oproept. Wanneer is een mening zo afwijkend, waardoor het strafbaar wordt? Hoe ver gaat deze vrijheid? Deze vraag kwam recent weer in het nieuws bij de video van Patricia Paay en een gephotoshopte Alexander Pechtold. Toch is internetcensuur niet alleen iets wat in Noord-Korea voorkomt. In Nederland is het web ook niet zo vrij als we denken.

Lees meer

Kiesstress, kieswijzers en kieshulpen

Genoeg keuze op 15 maart 2017 voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dit jaar doen er maar liefst 28 partijen mee, allemaal met een eigen programma en standpunten om uit te kiezen. Hoe gaat u daar nou mee om, met zoveel opties? 

Lees meer

Wat zijn trollen?

De politieke partij DENK kwam in het nieuws nadat de NRC haar beschuldigde van het gebruik van ‘trollen’. Maar wat zijn trollen eigenlijk? En welke functie hebben trollen? In de online wereld bestaat de trol al behoorlijk lang. Wij vertellen u graag meer over dit relatief nieuwe fenomeen in de politiek.

Lees meer

Huwelijk met de handschoen

Kent u de uitdrukking trouwen met de handschoen? Het komt voort uit een gebruik van vroeger, waarbij één of beide partners niet aanwezig zijn bij het huwelijk. Een beroemd voorbeeld is dat van Napoleon die met Marie Louise trouwde op 11 maart 1810, maar zelf niet aanwezig was. Hoewel bijna nergens dit soort huwelijken geldig zijn, lijkt dit toch iets te zijn voor de nabije toekomst.

Lees meer

Internetliefdes, het gemak en de gevaren

Partners vinden elkaar steeds vaker via internet, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2014 kenden 13% van de geliefden elkaar via internet, waarvan de helft elkaar ontmoet had via een datingsite. En dit aantal zal de afgelopen jaren zeker zijn gestegen. 

Lees meer

Hoe de digitale wereld en de echte wereld samensmelten

De techniek gaat als een speer tegenwoordig. Soms is het ook wat lastig te volgen wat er allemaal mogelijk is. Wat zijn het voor games, waar tieners hele avonden achter zitten met een headset op hun hoofd? Waar is een virtual reality bril goed voor en waarom staat er in hemelsnaam iemand Pokémon te vangen in uw voortuin? Wij vertellen u graag meer over de virtuele werelden en hoe deze overlopen in de échte wereld.

Lees meer

Virtuele Werelden

Videospellen en digitale omgevingen lijken steeds meer op de werkelijkheid om ons heen. Denkt u eens aan de virtuele werelden van videogames, maar ook een Google Streetview, waarbij u digitaal door de straat kunt lopen. Wij creëren hele alternatieve werkelijkheden, hoe zijn wij daar eigenlijk beland? 

Lees meer

Augmented Reality

Eerder vertelden wij u over virtuele realiteit en de technische mogelijkheid om hele werelden te creëren, die wij bovendien met steeds meer zintuigen kunnen ervaren. Stelt u zich nu eens voor dat de voorstellingen die u in een virtuele omgeving ziet, plots ook in onze dagelijkse wereld te zien zijn.

Lees meer

Respectvol Internetten

400.000 Nederlanders krijgen jaarlijks te maken met verbaal geweld op sociale media schreef Het Parool eerder dit jaar. Sommigen dagelijks, anderen gelukkig incidenteel. Deze week is het de Week van Respect: een prima moment om hier eens bij stil te staan. 

Lees meer

Ransomware: gijzelen van uw computer

U bent rustig aan het surfen en ineens verschijnt er een tekst op uw scherm met een alarmerende uitstraling: uw bestanden zijn vergrendeld. De enige manier om weer toegang te krijgen is een betaling uit te voeren binnen 72 uur. Dit klinkt misschien als een spannende cyberdetective, maar helaas één waar veel internetgebruikers al zijn ingetrapt. In dit artikel vertellen wij u hier graag meer over. 

Lees meer

Tips om SPAM te voorkomen

Onze monteurs hebben vaak de beste tips hoe u optimaal gebruik kunt maken van onze diensten. En uiteraard delen wij die tips graag met u! Deze keer geeft onze monteur tips hoe u spam en overlast op uw e-mail en telefonie voorkomt.

Lees meer

Vier handige vakantie apps

In de vakantieperiode gaat u er misschien een tijdje tussenuit. De smartphone gaat dan ongetwijfeld mee. Het is nou eenmaal een onmisbaar item in het buitenland, zeker met de bijzonder nuttige apps voor vakantiegangers. Wij hebben er vier op een rij gezet voor u.

Lees meer

Big Data

Valt het u wel eens op dat u op diverse websites advertenties ziet staan die erg herkenbaar zijn? U heeft bijvoorbeeld net gezocht naar een nieuwe camper en plots staan overal advertenties van kampeerartikelen? Dat heeft alles te maken met Big Data. Wij leggen u graag uit wat dat eigenlijk inhoudt.  

Lees meer

Online scamming steeds moeilijker te herkennen

Eerder vertelden we u al eens waaraan u een phishing e-mail kunt herkennen. Oplichters worden echter steeds moeilijker te herkennen. Wij geven u een paar aanvullende tips.

Lees meer

Overvolle werkbalken

Heeft u het idee dat uw computerscherm steeds kleiner wordt elke keer als u op het internet surft? Hoog tijd om uw internetpagina weer eens wat ruimte te geven!

Lees meer

Opslaan in de 'cloud'

Opslaan in de ‘cloud’ is een term die steeds vaker voorbij komt. Maar wat houdt dit precies in? Simpel gezegd betekent dit het opslaan van uw gegevens in een online omgeving. De letterlijke vertaling van het woord ‘cloud’ is ‘wolk’. Net als een wolk is de ‘cloud’ niet tastbaar, maar uw bestanden zijn via een eigen wachtwoord wel altijd toegankelijk.

Lees meer

Tips voor uw wifi-netwerk

Onze monteurs hebben vaak de beste tips hoe u optimaal gebruik kunt maken van onze diensten. En uiteraard delen wij die tips graag met u! Deze keer geeft onze monteur tips voor een optimaal werkend wifi-netwerk.

Lees meer

Tips voor een snelle computer

Onze monteurs hebben vaak de beste tips hoe u optimaal gebruik kunt maken van onze diensten. En uiteraard delen wij die tips graag met u! Deze keer geeft onze monteur tips hoe u uw computer snel houdt.

Lees meer

Tips om veilig te internetten

Onze monteurs hebben vaak de beste tips hoe u optimaal gebruik kunt maken van onze diensten. En uiteraard delen wij die tips graag met u! Deze keer bespreekt onze monteur hoe u veilig kunt internetten.

Lees meer

Tips voor goede binnenhuisbekabeling

Onze monteurs hebben vaak de beste tips hoe u optimaal gebruik kunt maken van onze diensten. En uiteraard delen wij die tips graag met u! Deze keer bespreekt onze monteur het belang van goede binnenhuisbekabeling.

Lees meer

Oplossingen voor draadloze problemen

Merkt u dat er problemen zijn met het bereik van uw wifi-signaal, maar zijn de reguliere tips over de plaatsing en positionering van de router geen oplossing? Dan zijn er gelukkig nog andere oplossingen. Met behulp van bepaalde apparatuur kunt u overal in huis wifi gebruiken.

Lees meer

De toekomst van wifi

Eerder vertelden wij u meer over de geschiedenis van wifi en hoe dit zich ontwikkeld heeft. Sinds 1997 is het hard gegaan met de ontwikkeling van wifi. Zo hard, dat we nu tegen problemen aanlopen met overvolle netwerken, wegvallende verbindingen en een berg apparaten, waar we verbinding mee moeten maken.

Lees meer

Zo wordt uw wifi-netwerk verstoord

Thuis maken we steeds meer gebruik van wifi. Om te internetten op een tablet of smartphone bijvoorbeeld. De snelheid van de wifi in uw huis wordt bepaald door de snelheid van uw internetverbinding, maar ook door de kwaliteit van het wifi-netwerk in huis. Maar wist u dat verschillende blokkades uw wifi-bereik kunnen verstoren?  In dit artikel leest u hier meer over.

Lees meer

Waar komt wifi vandaan?

IEEE 802.11 is een benaming die u waarschijnlijk helemaal niets zegt. Wifi klinkt een stuk vertrouwder, maar dat komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. De code IEEE 802.11 is de verzameling van standaarden voor draadloze netwerken. In dit artikel vertellen wij u graag meer over de oorsprong en geschiedenis van draadloze verbindingen.

Lees meer

Zo beveiligt u uw router

De beveiliging van een eigen wifi-netwerk is nog altijd een actueel onderwerp voor vele gebruikers. Op het moment dat u draadloos gaat werken met een wifi-router, kan namelijk bij een slecht beveiligd netwerk jan en alleman met uw wifi-netwerk verbinding maken. Dat is natuurlijk niet gewenst. Daarom geven wij u hier vier tips voor het beveiligen van uw router.

Lees meer

DDoS, wat doet zo'n aanval eigenlijk?

Heeft u wel eens geprobeerd om rond klokslag 12 uur op 31 december iemand te bellen? Op dat moment ligt het telefoonnetwerk in de regel plat, omdat er tal van telefoongesprekken gestart worden. De centrale kan dit niet aan en valt zodoende uit. Dat is ongeveer wat er gebeurt, wanneer er een DDoS aanval plaats vindt.

Lees meer

Gewoon duidelijke taal over wifi

Wifi, WLAN, draadloos internet, deze termen komen tegenwoordig vaak voorbij. Maar wat betekenen deze termen eigenlijk? Wat zijn de verschillen? En ook niet geheel onbelangrijk: wat kunt u er eigenlijk mee? Wij vertellen u er graag meer over, gewoon in duidelijke taal. 

Lees meer

Downloaden & Streamen

Downloaden, the Pirate Bay, streamen, Netflix en Popcorn Time. Zo een paar termen en namen die u vast eens gehoord heeft. Maar wat houden ze in en is het wellicht iets voor u? En erg belangrijk: wat is legaal en wat is illegaal? Wij leggen het u graag uit, zonder al te technisch te worden.

Lees meer

Tips voor Windows 10

Heeft u al een melding gehad op uw PC of laptop met de mogelijkheid om Windows 10 te installeren?

Lees meer

10 gratis apps voor op school

Er zijn veel apps die kinderen tijdens hun schooltijd kunnen helpen. Er worden immers ongeacht leeftijd overal apps voor ontwikkeld: het weer, reistijden of het nieuws. Dus ook voor schoolgaande kinderen zijn er speciale apps. Apps waarvan ze leren en plezier mee kunnen hebben. Wij vertellen u graag welke apps uw kind niet mag missen. En ook fijn: ze zijn gratis.

Lees meer

Hoe ga ik om met mediagebruik bij kinderen?

Met de komst van smartphones, tablets, computers en de toename van het aantal televisies in huis, is het beeldschermgebruik onder kinderen de laatste jaren enorm toegenomen. Veel ouders vragen zich dan ook af hoeveel uur ‘beeldschermgebruik’ nog gezond is? 

Lees meer

Veilig op de achtergrond

Het huis waarin u woont, heeft een adres. Op internet werkt het feitelijk niet anders. Om een website te kunnen vinden, typt u het adres van die site in. Een adres op internet wordt ook wel een domeinnaam genoemd. Domeinnamen zijn uitgevonden om het internet gebruiksvriendelijker te maken. 

Lees meer

Wat doen hackers eigenlijk?

Hackers, u heeft er vast eens van gehoord. Mensen die inbreken op systemen en netwerken met een uitgebreide kennis van beveiliging en systemen om uiteindelijk geld te verdienen. De term is hip geworden sinds de jaren tachtig, maar kent een lange geschiedenis. Waar komt het hacken eigenlijk vandaan?

Lees meer

Blijf virusvrij

De Gouden Gids of het telefoonboek, dat waren de ‘zoekmachines’ van vroeger. Ongelofelijk hoe afhankelijk we tegenwoordig zijn van het internet. Hoe kan het ook anders, internet is enorm handig! Helaas is het internet niet zonder risico’s. 

Lees meer

Hoe veilig is gratis wifi?

Een dag zonder internet, wie kan zich dat nou nog voorstellen? Overal waar wij komen, is tegenwoordig wifi te vinden. Vaak nog gratis ook. Ideaal zou u denken, maar is lukraak inloggen op een open wifi-netwerk eigenlijk wel veilig?  

Lees meer

Hoe shop ik veilig online?

Tegenwoordig kunt u bijna alles online regelen en kopen. Bijna alles is mogelijk, van nieuwe schoenen of een film tot een verzekering of lekker eten aan de deur. Het internet biedt enorm veel mogelijkheden en gemak. Erg handig, maar er zit ook een keerzijde aan deze mogelijkheden. Er gaat namelijk veel geld om in online shoppen. Zo kunt u online makkelijk opgelicht worden en is betalen online niet zonder risico’s, want cybercriminelen liggen altijd op de loer. Graag vertellen we hoe u de risico’s kunt beperken. 

Lees meer

Vissen naar bankgegevens

Onlangs kwam ik deze commercial tegen op YouTube, waarin u ziet hoe er letterlijk gevist wordt naar bankgegevens. Het is een filmpje van inmiddels 4 jaar oud, maar daarom niet minder sterk. Gaat het er zo in het ‘echte online leven’ aan toe? Het maakt mij nieuwsgierig en u ongetwijfeld ook. Want hoe dat nu precies en wat kan ik er tegen doen?

Lees meer

Uw wachtwoord binnen 10 minuten gehackt

Tegenwoordig kunt u al uw persoonlijke gegevens online vinden. Uw verzekeringen, het saldo van uw bankrekening en de facturen van uw energiemaatschappij. Hartstikke handig! Alleen voor elke website een ander wachtwoord bedenken, dat is lastig. 

Lees meer

Wat is cybercrime?

Cybercrime of cybercriminaliteit is een verzamelnaam van criminaliteit online, ook wel high-tech crime genoemd. Door het anonieme karakter en het massale bereik van internet is het een aantrekkelijke omgeving voor criminelen om snel en veel slachtoffers te benaderen. Daarnaast is de kans om gepakt te worden kleiner.

In dit artikel vertellen wij u meer over cybercrime en welke vormen er bestaan, zodat u bewust en veilig kunt internetten.

Lees meer